kkk_99_2024_05

Kriskras Kiewit nummer 99

kkk_99_2024_05Beste Kiewitenaren

Ik mag deze keer het voorwoord overnemen van mijn collega Johan. Vanaf heden ben ik namelijk verantwoordelijke uitgever. Johan koos ervoor zijn focus te verleggen. Wij hebben daarom een kleine verschuiving toegepast binnen onze redactie. Hij zal de eindredactie voor zijn rekening blijven nemen. Ik dank Johan om mijn rechterhand te willen zijn en me te begeleiden in deze wirwar van data en teksten. Maar ik dank vooral jullie, Kiewitenaren. Zolang jullie betrokken blijven, door informatie te blijven doorsturen over jullie vereniging, straat, specialiteit, activiteit, blijven wij voor jullie Kriskras Kiewit maken.

Laat me mezelf kort voorstellen: Ik hou van letters, en kap ze graag uit stenen. Maar ook ontwerpen en tekenen boeit me. Ik speel volleybal bij RekreHades in Kiewit. En in mijn extra vrije tijd ga ik ook padellen en tennissen. Ik heb eerder al wat redactiewerk gedaan, nu doe ik dat voor Kriskras.

Wat kunnen jullie verwachten in deze editie van Kriskras? We hebben een ongekend talent ontdekt, op diverse gebieden. De Da Vinci van Kiewit is eindelijk ontdekt: Benny Lanssens blaast oude radio’s nieuw leven in en transformeert ze tot waardevolle juweeltjes. Het Kiewitfonds heeft een enorme hit gescoord met zijn wereldontbijt. In deze editie kunnen jullie ook het tweede deel van de reis door Afrika van Johan Keunen lezen. We hebben DJ Nico Parisi geïnterviewd, een beroemde artiest uit de Zavelvennestraat. Benieuwd naar zijn succesverhaal? Het is de moeite waard om hem te leren kennen.

Wat staat er nog meer op het programma? De Werkgroep Leefkwaliteit houdt jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Toneelgroep Kreatief blikt terug op hun succes op het podium. We kondigen ook de geboorte aan van een nieuwe ‘wijkraad’. En natuurlijk is er ook ruimte voor dans en plezier in Kiewit. Noteer dus alvast 1 juni in jullie agenda’s. En, wie geïnteresseerd is in de Virga Jesse Feesten, kan misschien nog deelnemen.

Maar waar we nu vooral de schijnwerpers op willen richten, is de zoektocht naar de kabouterfamilie op het domein Kiewit, voor alle kinderen van Kiewit en daarbuiten. Daarnaast biedt het domein nog andere activiteiten aan die absoluut de moeite waard zijn. Filotoontje blikt nog eens terug op zijn filocafés, met de hoop Kiewit op de filosofische kaart te zetten.

Veel leesgenot!
Karine Peters

Gepubliceerd door

Hendrik

Lezen, schrijven, reizen, leven, fietsen, wandelen, werken, liefde, vrienden, familie..