Kriskras Kiewit nummer 98

Kriskras Kiewit nummer 98

Beste Kiewitenaren

Vooreerst, alhoewel het al begin februari is, wil ik jou vanwege de volledige Kriskrasredactie onze beste wensen overbrengen voor 2024. Wij hopen samen met jou dat dit jaar veel vrede brengt en dat we van mekaar kunnen genieten in een goede gezondheid.

Dit voorwoord heb ik even overgenomen van collega Philip en dat heeft zijn reden. De editie die nu in jouw handen rust, zal de laatste zijn met mij als verantwoordelijke uitgever. Persoonlijke redenen nopen mij tot deze beslissing. Een beslissing die mij heel zwaar valt want ik heb er mijn hart en ziel in gestoken. Wil dat zeggen dat je van mij niets meer kan lezen? Neen hoor, ik zal mij blijven inzetten als redacteur van Kriskras Kiewit. Geen vaarwel dus, maar tot ziens. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om de redactieleden, alle verenigingen, alle verdelers en iedereen die op de een of de andere manier mee werkt aan dit mooie boekje van harte te danken voor hun medewerking.

Je zal in deze editie een eerste deel van mijn Afrika-reis kunnen lezen. Ik heb het grote voorrecht gehad om, samen met mijn vrouw Hilde en een zevental medereizigers, de projecten die gesteund worden door het Kiewitfonds te bezoeken. Verrijkend, maar ook zeer emotioneel. Ik heb tevens van deze gelegenheid gebruik gemaakt om schematisch de inkomsten en uitgaven van dit fonds te publiceren. Maak je niet ongerust, onze deelname aan deze reis staat er niet tussen.

Wat ga je nog kunnen lezen? Luc Geuens, van 1991 tot 2023 dé verbindingspersoon tussen de VZW Kiewit en de Pukkelpop- organisatie, heeft de fakkel doorgegeven. De 100-jarige Mia Vansweevelt werd uitgebreid gevierd. Okra en Samana vierden Kerst op gepaste wijze en KiewitFun kijkt terug op een geslaagde Silvesteravond. Verder vertelt voorzitter Johan Moons voluit over Leefkwaliteit Kiewit en word je door Jan Nijsen uitgenodigd op de lenteschoonmaak van onze mooie wijk. Wilfried op ‘t Roodt stuurde een verslagje in van de Reveil. Het wat en hoe van de jaarlijkse Levensloop tegen kanker, allemaal te lezen in dit boekje. Maar ook, vergeet niet mee te doen. En de 11.11.11-organisatie blijkt ook succesvol.

Veel leesgenot!
Johan Keunen

Gepubliceerd door

Hendrik

Lezen, schrijven, reizen, leven, fietsen, wandelen, werken, liefde, vrienden, familie..