kkk_97_2023_11_webber

Kriskras Kiewit brengt het nieuws

kkk_97_2023_11_webberBeste Kiewitenaars,

Hier zijn we met een nieuwe editie van ons boekje.

Eerst wil ik even iets bekennen. In de vorige editie van september heb ik mijn voorwoord eens door chatGPT gehaald en gevraagd om er iets ludieks van te maken. We vonden het zelf zeer grappig wat chatGPT toen van mijn voorwoord gemaakt heeft. Voor één keer hebben we dit ook gebruikt. Qua inhoud was het quasi hetzelfde maar we houden dit bij een experiment.

In deze editie hebben we weer heel wat interessante artikelen, interviews, weetjes en nieuws voor jullie.

Vooreerst, en daar zijn we best trots op, een interview met rasechte Kiewitenaar Willy Claes. Ooit de op één na machtigste man in de wereld. Verder kunnen we kennis maken met een nieuwe roman van Junior Leroux, De Maralinga’s.

Jullie vinden heel wat sfeerbeelden terug van 100 jaar ‘de Kievit’, de boekentassenwijding en verschillende activiteiten op Kiewit-Heide.

Er is info over de heropstart van 11-11-11, domein Kiewit wordt nog eens in de picture gezet en er is de dag van de natuur op 25 en 26 november.

Waar Kiewit ook fier op mag zijn is dat Inferno op zaterdag 2 december in zaal de Binder de top band De Sha-La-Lee’s hebben kunnen strikken. Zeer de moeite waard en meer informatie in ons boekje over deze avond.

Verder zijn er nog mooie gedichten en poézie van Denise en Jee Kast en een interview met Willy Colson, één van de oudste medewerkers van Pukkelpop.

Met veel spijt moeten we aankondigen dat Toon Hermans in deze editie zijn laatste filotoontje heeft geschreven. Heel erg bedankt Toon om ons even te laten stilstaan bij het leven en ons wat dieper laten nadenken. Gezien er toch veel lezers nood hebben aan steun en ook herkenning vonden bij filotoontje zal hij het over een andere boeg gooien en de lezer op een andere manier filosofie korter bij de mens brengen. Natuurlijk mag iedereen die zich geroepen voelt een tekst indienen.

Nog even meedelen dat de oude bibliotheek nu ook deel uitmaakt van de Binder en helemaal gerenoveerd zal worden.

Veel leesplezier.

Philip Scheepers

Gepubliceerd door

Hendrik

Lezen, schrijven, reizen, leven, fietsen, wandelen, werken, liefde, vrienden, familie..