Na lawaai komt Kriskras Kiewit

Hallo daar, Kiewit’s finest!

Hoewel we ons stiekem afvragen hoeveel zonnebrandcrème jullie hebben gesmeerd tijdens de zomervakantie, is het toch echt tijd om uit die strandstoelen te komen. PKP heeft ons net als een blikje sardientjes samengepropt – de kaartjes waren zo uitverkocht dat zelfs de muggen niet meer pasten! En ja, we hebben vastgesteld dat sommige Kiewitenaren hier beter mee omgaan dan anderen. Die festivalgangers moeten natuurlijk allemaal ergens heen, dus maak je klaar om je oprit te delen met een kampeerplaats en je oordopjes als een fashion statement te dragen. Het leek alsof het festival een tijdelijke annexatie van Vlaanderen betrof, maar hulde aan de VZW-mensen die dit circus hebben georganiseerd. Wij weten dat je stiekem droomt van een wereld waarin je Kiewit voor jezelf hebt, maar sorry, dat zal vier dagen moeten wachten. Bedankt, vzw Kiewit, voor het veranderen van Kiewit in het ‘Woodstock van het Noorden’!

Terwijl de kinderen huilend terug naar school gaan, heeft basisschool ‘de Kievit’ een jubileum te vieren – 100 jaar! We hebben de directeur gesproken, en hij is nu op een tropisch strand in zijn flitsende Hawaïhemd. Geef ons zijn adres alsjeblieft.

In deze editie hebben we meer verslagen en foto’s dan een familiereünie, en ja, we hebben jullie hulp nodig. Kriskras Kiewit is als een DIY-project – jullie maken het mooi en compleet. Stuur ons je beste verhalen en kiekjes van je laatste bordspelmarathon of van die epische bloempotgooi-wedstrijd. We willen jullie dapperste pogingen om de ‘Activiteit van het Jaar’ trofee te winnen!

Zelf duiken we in het leven van een echt Kiewitse legende, Els Hertogen, directeur van 11.11.11. Ze heeft vast goede grappen over ontwikkelingshulp. We hebben ook ‘de dreef’-mannen, het huwelijk van Okra Kiewit en Okra Kuringen (dikke proficiat, jullie zijn nu officieel Okra squared!), een terugblik op Amuse (en het feit dat je nu zeker geen festivalvoedsel meer kunt verdragen), een hoop gedichten (dat is poëzie voor degenen die de term vergeten waren), en een ontroerend verhaal over hoe Filotoontje ons vertelt dat we sterker zijn dan die keer dat we per ongeluk ‘s ochtends decafé koffie dronken.

O ja, en als je het hebt gemist: in september 2024 rollen we de 100e editie van Kriskras Kiewit uit. Dus als je denkt dat je het perfecte ontwerp hebt voor de cover, laat het ons weten. Waarschuwing: glitters en pailletten zijn absoluut noodzakelijk.

Dus, laat die herfstblaadjes vallen en blader door deze uitgave met een glimlach. Als dat niet lukt, probeer dan het artikel over veerkracht te lezen terwijl je aan een ballon trekt – wie weet waar je eindigt! Met de nodige dosis humor.
Groetjes
Philip Scheepers

Gepubliceerd door

Hendrik

Lezen, schrijven, reizen, leven, fietsen, wandelen, werken, liefde, vrienden, familie..