De KriskrasKiewit november online!

Beste Kiewitenaar,

Wanneer deze editie in jouw brievenbus gedropt wordt, liggen de warme zomerdagen alweer een tijdje achter ons en maken we ons op om te overwinteren. Gelukkig hebben de heerlijk zachte nadagen, waarvan we de laatste weken mochten genieten, ervoor gezorgd dat we de verwarming nog altijd op een laag pitje konden laten draaien. Alleen maar goed voor onze portemonnee!

Hoewel het nog maar november is, mogen we ons toch alweer voorbereiden op het eindejaar dat zich aandient en het nieuwe jaar dat ons hopelijk veel geluk zal brengen. En wij hopen dan ook, samen met u, dat we 2023 in een betere wereld kunnen stappen met meer verdraagzaamheid en eindelijk een vredevolle oplossing voor de vreselijke oorlogssituatie in Oekraïne.

Wat kan je verwachten in deze editie?

Wie KiewitFun nog niet kende, zal nu lezen wie zij zijn en wat zij doen. Memoriseer goed de groepsfoto zodat je ze zeker op straat kan herkennen. Theo Mathijs, de “prefesser” van Kiewit Heide, mocht 60 kaarsjes priesterschap uitblazen. Een verslag van de feestelijkheden mag dan ook zeker niet ontbreken. Je leest ook hier dat “tante Tholen” 30 jaar lang kindjes heeft opgevangen.

Niet meer lang of we vieren Kerstmis. En dan denk je waarschijnlijk aan De Kerststal in de Luchtvaartstraat. In deze editie vind je dan ook de programmatie ervan. Dat Kiewit Heide leeft, zal je merken aan de vele verslagjes en aankondigingen.

Vele foto’s worden als bewijs van een topzomer mee gepubliceerd, waaronder bijvoorbeeld de opendeurdagen van Aero Kiewit, BBQ’s, Cinema Zed, Amuse. Jan Evens, voorzitter van Albatros, doet heel fijn uit de doeken wat de afspraken zijn rond het gebruik van de lange lierbaan. Het wordt een traditie, ook nu zal Filotoontje Kriskras afsluiten met een filosofische bedenking: “Denk eraan de je sterfelijk bent”.

Ga dus gemakkelijk in je zetel zitten en geniet van deze editie van Kriskras Kiewit.

Vanwege de redactie van Kriskras Kiewit wil ik iedereen bedanken die op de een of andere manier een bijdrage, teksten, foto’s hebben aangeleverd dit jaar. En hoewel Sinterklaas nog moet komen wil ik jullie nu toch al het allerbeste wensen voor een hoopvol 2023. Maak van Kerst een gezellige, warme periode samen met familie, vrienden en naasten en onthoud vooral de mooie momenten die je dit jaar hebt meegemaakt.

Johan Keunen

Gepubliceerd door

Hendrik

Lezen, schrijven, reizen, leven, fietsen, wandelen, werken, liefde, vrienden, familie..