30 nieuwe namen op de affiche!

Zomer in zicht en de Pukkelpopaffiche zo goed als afgerond. De weg ligt wagenwijd open naar een heerlijke festivalperiode. De Pukkelpoporganisatie onderstreept dit met 30 nieuwe namen waaronder Nothing But Thieves, King Hannah, While She Sleeps en Kills Birds.

VRIJDAG 19 AUGUSTUS

Wat hebben Nothing But Thieves en Kills Birds nóg met elkaar gemeen behalve dat ze op Pukkelpop spelen? We helpen een handje; Dave Grohl van Foo Fighters laat geen enkele gelegenheid onbenut om hen met superlatieven te overladen. King Hannah kan erover meespreken en daarmee bedoelen we een plek op vrijdag 19 augustus en lovende vijf sterrenreviews. Voeg op diezelfde vrijdag ook nog toe: de Engelse metalcore van While She Sleeps toe, hun Vlaamse evenknie Fleddy Melculy, de acid driven techno van Klaps, rijzende technoster Anfisa Letyago, de feeërieke muziek van Pitou, haar landgenote en Eurosongverrassing S10, de duistere techno van OGENN en allrounder DJ St. Paul.

Zij delen de affiche met o.a. Slipknot, Cypress Hill, Goose, Camelphat, James Blake, Pendulum (live), Skepta, Tamino, Rüfüs Du Sol, Goldband en Merol.
Voor een overzicht van de vrijdag line-up, klik hier.

ZATERDAG 20 AUGUSTUS

Nog meer newbies maar dan op zaterdag; Kills Birds, zoals gezegd de chouchous van Dave Grohl, samen met de Noord-Afrikaanse hypnotrance van Al-Qasar, de avontuurlijke powerrock van De Staatkillthelogo – het vervolg op de legendarische Belgische hardcoreband .calibre, getormenteerde gitaarliedjes van Mooneye, een eclectische dj-set van séa – een thuismatch by the way- en ook voor Eppo Janssen & Friends heeft de wei van Kiewit geen geheimen meer.

Ze kunnen in de backstage straffe verhalen uitwisselen met o.a. Charlotte de Witte, Tame Impala, Limp Bizkit, Dave, Jungle, Sean Paul, The Opposites, George Ezra, GAYLE en Wet Leg.
Voor een overzicht van de zaterdag line-up, klik hier.

ZONDAG 21 AUGUSTUS

Op zondag is het uitkijken naar de Brusselse jazzband ECHT!, noiserock van HEISAlalma – het blackmetalproject van Joan Roan van Arsenal, dj & producer Naethan, shoegaze van Slow Crush, soundfreak Biesmans (live), tech-house & techno dj Axel Haube, Stubru-coryfeeën Stijn Van De Voorde & Thibault Christiaensen en de panachepop van Milo Meskens: kortom, volle bak vlam in de Belgische pan.

Naast dat andere, meer traditionele vuurwerk is er op zondag ook nog o.a. Arctic Monkeys, Bring Me The Horizon, Oscar and the Wolf, Glass Animals, Jack Harlow, Kölsch, MEAU en Sigrid.
Voor een overzicht van de zondag line-up, klik hier.

PRE-NIGHT: NIET ZOMAAR EEN FEESTJE

Ook nog even terug naar donderdag, de traditionele inhuisdag voor de kampeerders. Een fenomenale festivaldag inmiddels mede dankzij Hindu Radio DJ’sThe Sore LosersWilly Organ XL en Lander & Adriaan samen met o.a. Chibi Ichigo, Coely, Dikke, Eva De Roo & Double D, Froukje, Heideroosjes, Kwijt Trek System, Stikstof, Sylvie Kreusch en Omdat Het Kan Soundsystem feat. Average Rob.
Voor een overzicht van de donderdag line-up, klik hier.

TICKETS & INFO

Een dagticket kost €115, een combiticket kost €245. Gratis openbaar vervoer is in het festivalticket inbegrepen. Op de website van Pukkelpop kan je terecht voor festival- en campingtickets, eet- en drankbonnen aan voordeeltarief, maar ook als je een ticket van dag wil veranderen of wil upgraden naar een combi.

De komende weken worden de allerlaatste namen, podiumindeling en tijdschema’s bekendgemaakt. Het volledige overzicht staat ook op www.pukkelpop.be.

Willow en Soulwax vind je daar niet meer terug, zij moesten afhaken omwille van productionele redenen.

Of je nu van indie, rock, pop, hiphop, electronic of gewoonweg álles houdt; Pukkelpop is een festival dat je als muziekliefhebber moet meemaken. Ook foodies, cultuurlovers en streetartfans zullen opnieuw ogen en oren tekort komen tijdens deze vierdaagse muzikale ontdekkingsreis.

Let’s Pukkelpop!