HEAR HEAR!

Editors, Pixies en Liam Gallagher
op nieuw alternatief muziekfestival in Hasselt

Op zondag 14 augustus vindt de eerste editie van HEAR HEAR! plaats: een nieuw eendagsmuziekfestival op de festivalweide in Kiewit. Een topproductie in licht en geluid, lekker eten en drinken en bovenal gewoon goeie muziek. Verspreid over vier podia kunnen festivalgangers in de beste omstandigheden hun hart ophalen bij o.a. Editors, Pixies, Liam Gallagher en Balthazar.

MUZIEK & VRIENDEN

Met dit nieuwe internationale eendagsevent wil de organisatie, geruggensteund door stad Hasselt, muziekfans die houden van indie en alternative centraal plaatsen. De affiche is enerzijds herkenbaar, met klassiekers die het genre hebben vormgegeven, anderzijds staat er op HEAR HEAR! ook een nieuwe lichting artiesten, af en toe met enige schatplichtigheid aan andere artiesten in de line-up.

HEAR HEAR! dat is samen met je beste vrienden een lekker biertje drinken en meebrullen met je favoriete band. Dat is kippenvel wanneer het publiek de zang overneemt en genieten van een prachtige zonsondergang tijdens die ene gitaarsolo. Dat is oude vrienden opnieuw ontmoeten en nieuwe maten voor het leven maken.

MUZIEK & VIER PODIA

HEAR HEAR! telt vier podia: WAH WAH, GIMME GIMME, YEAH YEAH en KNOCK KNOCK. De muzikale nadruk ligt op indie, rock en elektronica in al haar vormen. Het exacte uurschema wordt bekendgemaakt wanneer de line-up volledig is. De eerste band begint eraan om 11.00u, de headliner sluit af om 01.00u. Maandag, de dag na HEAR HEAR!, is het vijftien augustus, een wettelijke feestdag, dubbel plezier met andere woorden.

WAH WAH, het HEAR HEAR!-hoofdpodium dankt zijn naam aan het bekende gitaar-effect. Editors sluiten daar de eerste editie af met hun poëtische indie-rock waar ons Belgenlandje zo gek op is. Ook de liefde voor de Pixies is groot. Op hun nieuwe werk klinken Black Francis en de zijnen nog steeds even fris en snedig als in de begindagen. Where is my mind? Antwoord: in Kiewit op 14 augustus. Handjes achter de rug, parka dichtgeritst en een uur lang rocken met grootmeester Liam Gallagher. Ook hij staat op HEAR HEAR! met nieuw werk, maar vergeet zeker de klassiekers niet.
Dit tijdloze trio wordt opgewarmd door o.a. het Engelse Wolf Alice en enkele van onze favoriete Belgische live-bands: Whispering Sons en Sons.

“Gimme, gimme, gimme… I need some more.”, Black Flag brulde het al in de jaren ’80. En er ís meer. In de GIMME GIMME, de grootste tent op HEAR HEAR!, gaan we de nacht in met een liveshow van Vitalic, heffen we het glas samen met Balthazar, worden er gekke dansjes gedaan op Future Islands en laat Anna Calviin haar donkere, romantische ziel kijken terwijl ze haar gitaar temt. Extra speciaal wordt het concert van het Noorse Kings Of Convenience, zij openen het podium met hun prachtige harmonieën terwijl het overal nog lekker stil is.

In de YEAH YEAH-tent staat de gitaar helemaal centraal. Tim Showalter van Strand Of Oaks, ondertussen bijna ereburger van Kiewit, heeft na twee jaar pandemie liefde te over en deelt ze via zijn geweldige songs met het HEAR HEAR!-publiek, levende legende Thurston Moore weet hoe je noise en melodie verweeft en staat met zijn Thurston Moore Group garant voor vuurwerk. En zijn Amerikaanse generatiegenoten Girls Against Boys keren na negen jaar nog eens terug naar België. Super-Fire!

Knock Knock, who’s there? o.a. de Australische samplekunstenaars van The Avalanches, zij halen de meest funky plaatjes boven, Battles zoekt met hun progressieve rocksound het evenwicht op tussen experiment en energie en je kan er de wervelende Londense postpunk-sensatie Squid ondergaan. Het prachtige Porridge Radio brengt bezwerende indiepop met de nodige weerhaken en Billy Nomatesgooit net als haar maatjes Sleaford Mods alles van Brexit tot ongelijkheid in de mix en maakt er een grofgebekt, maar heerlijk potje van. Ook in de KNOCK KNOCK openen we wat zachter met Meskerem Mees, maar het komt ongetwijfeld niet minder hard binnen.

De affiche is nog niet compleet. In de loop van de komende weken worden er nog meer namen bekendgemaakt.

MUZIEK & PLEZIER

Naast een geweldige line-up en opzwepende randanimatie kan je op HEAR HEAR! ook uitgebreid struinen in Food Wood, een culinair foodtruck-paradijs met al het alternatieve lekkers dat de wereld vandaag te bieden heeft. Voor de feestliefhebber die eerder het water in de mond krijgt van een heerlijk typisch festivalfrietje en een frisse pint is er Beer Shack, de beroemde alternatieve party- en bierpub. Verder kan je het ook bijzonder gezellig maken in het PKP-café of naar de platenzaak op het festivalterrein voor o.a. signeersessies en nog meer muzikale ontdekkingen.

HEAR HEAR! – HEAR HEAR?

“Hear, hear” is een Engelstalige uitdrukking van bevestiging of instemming. De uitdrukking vindt zijn oorsprong in het zeventiende-eeuwse Engelse Lagerhuis. Destijds werd het tijdens debatten gebruikt als imperatief (“Hear him! Hear him!”) om de aandacht te vestigen op de spreker. HEAR HEAR! anno 2022 doet heel graag hetzelfde met haar artiesten.

TICKETS & INFO

Tickets kosten €95 (alle kosten inbegrepen) en zijn te koop vanaf donderdag 31 maart via tickets.hearhear.be.
Er is geen camping.

WAH WAH
Editors, Pixies, Liam Gallagher, Wolf Alice, Whispering Sons en Sons

GIMME GIMME
Vitalic, Balthazar, Future Islands, Anna Calvi en Kings Of Convenience

YEAH YEAH
Strand Of Oaks, Thurston Moore Group en Girls Against Boys

KNOCK KNOCK
The Avalanches (dj set), Battles, Squid, Porridge Radio, Billy Nomates en Meskerem Mees