Halte 1813

Op Pukkelpop kunnen festivalgangers vanaf vandaag een lampje indraaien aan Halte 1813, een interactieve installatie die op een serene manier aandacht wil schenken aan de problematiek rond zelfdoding. De naam van het bouwwerk verwijst naar het telefoonnummer van de zelfmoordlijn. Deze acht meter hoge zuil staat tussen Food Wood en de Castello en er kunnen bijna 2000 lampjes worden ingedraaid. Op het einde van elke festivaldag wordt de zuil een baken van licht, symbool voor hoop en troost.
Vrijwilligers van CPZ (Centrum ter Preventie van Zelfdoding) zijn tijdens de festivaldagen discreet aanwezig om festivalgangers een woordje uitleg te geven over de bedoeling van installatie en/of hen te ondersteunen indien nodig. Halte 1813 is open van vrijdag tot en met zondag van 15.00u tot 23.00u.

Ook op Camping Chill worden jongeren tijdens Pukkelpop op een interactieve manier geïnformeerd over het belang van naar elkaar te luisteren. De Warme William-stand staat op de NGO-zone en heeft o.a. uit een selfie-wall en een luistergedeelte met getuigenissen. De stand is open van vrijdag tot zondag van 10.00u tot 18.00u.