Fotoverslag: Pukkelpop 2017 officieel van start

De kop is eraf! De weergoden bleken Pukkelpop tot nog toe goedgezind en de eerste festivaldag zette zich in onder een stralende, warme zon. Al van ’s ochtends vroeg dromden hele troepen festivalgangers samen op de Kempische Steenweg. Ze wachtten ongeduldig om hun kamp op te zetten en lesten alvast hun dorst aan hun goedgevulde kratten en frigoboxen (dat scheelt alweer in gewicht om mee te zeulen tot op de camping zeker?).

De festivalweide ging pas open om 18 uur, maar rond het terrein was daarvoor al genoeg te beleven en te zien om je enkele uren zoet te houden. Zoals elk jaar begeleiden de vertrouwde kleurige vlaggen de sjouwende festivalgangers naar de hoofdingang, maar ook de nieuwe view tower vormt dit jaar een intrigerende blikvanger.

Live commentaar op het komen en gaan van de Pukkelpopgangers wordt geleverd door het vrolijk duo van Radio Mano Sport. Ze becommentariëren als volleerde sportverslaggevers de race van de voorbijgangers richting de campingweide en festivalingang (“Ja, ja, en team frigobox gaat ervoor!”, “wat een schande, vier vrouwen en één man en de man doet niets, erbarmelijke coördinatie”).

Intussen staan de lokale politie en straatafzetters  al trouw op post om de onstuimige Pukkelpopgasten de juiste richting uit te sturen. Fietsers doen hun uiterste best zich te manoeuvreren in het hindernissenparcours van Quechuatenten en plooistoelen. Bij de vele kraampjes van buurtbewoners gaan de eerste drankjes, kebabs en hotdogs vlot over de toonbank. De eerste enthousiaste kreten en danspasjes ontspruiten uit de massa. Er is geen twijfel meer mogelijk, Pukkelpop 2017 is een feit. Snuif hier mee de sfeer op!

Radio Mano Sport verzorgt de sportverslaggeving van de race richting camping Chill © Kriskras Kiewit
Geen festival zonder opvallende outfits! © Kriskras Kiewit
Hoezo, druk? © Kriskras Kiewit
© Kriskras Kiewit
Geschikt voor alle leeftijden. © Kriskras Kiewit
© Kriskras Kiewit
Jeugdhuis ’t Geverke staat naar goede gewoonte op post! © Kriskras Kiewit
Quechua here, Quechua there, Quechua everywhere! (probeer dat maar eens uit te spreken na een paar lauwe festivalpintjes) © Kriskras Kiewit
© KrisKras Kiewit
De vlaggen die nooit zullen vervelen (zolang u niet de hashtag #pkp17 op Instagram opzoekt weliswaar) © KrisKras Kiewit