Wat u moet weten over de nieuwe verkeerssituatie

Dat er dit jaar heel wat zal veranderen in de mobiliteitsregelingen rond het Pukkelpopterrein is al even geweten; autoverkeer rond de festival- en campingweides zal zoveel mogelijk geweerd worden. De maatregel komt er volgens de festivalorganisatie naar aanleiding van de werken aan de Philipsbrug en als verhoogde veiligheidsmaatregel na de verschillende recente aanslagen.

Concreet zal de Kempische Steenweg worden afgesloten van het kruispunt met de Vijversstraat en de Tulpinstraat tot en met de Philipsbrug. Zeker een goede zaak voor de Pukkelpoppers, die zonder zorgen de anders zo drukke Kempische Steenweg zullen kunnen oversteken, maar wat betekent het precies voor de buurtbewoners?

Een volledig overzicht van de wijzigingen vindt u in de Pukkelpop-editie van Kriskras Kiewit en op de website van de Stad Hasselt: https://www.hasselt.be/nl/gewijzigde-verkeerssituatie-pukkelpop-2016. Hier zijn verschillende gedetailleerde plannen en richtlijnen te vinden die aangeven welke wegen niet meer toegankelijk zullen zijn en welke alternatieve routes gesuggereerd worden. We geven u graag alvast de belangrijkste info en enkele tips mee:

  • De nieuwe regeling zal ingaan op woensdag 17 augustus om 06u00 en geldt tot zondag 21 augustus 16u00.
  • Straten zoals de Berkenlaan, Europalaan, Schrijnbroekstraat en Walenstraat zullen niet via de Kempische Steenweg bereikbaar zijn. De specifieke richtlijnen per straat vindt u op de bovenstaande webpagina. De omleidingswegen betekenen wel vaak een grote omweg, dus het baat om op voorhand de efficiëntste route uit te zoeken.
  • De handelaren in de Vijversstraat zullen wel bereikbaar blijven aangezien de Kempische Steenweg tussen deze straat en het kruispunt met de Ranonkelstraat en Zavelvennestraat toegankelijk zal blijven voor plaatselijk verkeer.
  • In verschillende straten zal dan weer tijdelijk eenrichtingsverkeer gelden.  Let op, op het omleidingsplan wordt dit enkel aangegeven voor de Ranonkelstraat en Kiewitstraat, maar ook in de Putvennestraat, in de Nieuwe Heidestraat en op de Grootboomweg zal dit het geval zijn. Ook de omwonenden rond de tweede camping (vorig jaar camping B, dit jaar Camping Relax), zijn dus best voorbereid.
  • De spooroverweg in de Paalsteenstraat zal zoals andere jaren op zondag afgesloten worden, dit van 05h30 tot 14h00. Omrijden kan via Kuringen-Heide en vervolgens langs het kanaal.

Over het algemeen is het zeker geen slecht idee om voorbereid te zijn op een drukke verkeerssituatie en wanneer u de auto gebruikt steeds de nodige doorlaatbewijzen bij de hand te hebben. Voor verdere vragen kunt u terecht bij bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx via het nummer 011 43 38 55.